-

A calm life

Jag är trött på all denna prestations- och träningshets. Jag är trött på att det som anses friskr innebär att man hela tiden måste pressa sig till det yttersta. Man ska alltid bli bättre. Lyfta tyngre vikter på gymmet, ha fler magrutor, få högre betyg, få fler bloggläsare, klättra i karriären osv osv osv. 
 
Vad är målet egentligen? Finns det något mål? Jag tycker att det känns ungefär som det här med målvikter när man ska gå ned i vikt. Man bestämmer sig för att gå ned x antal kilo och när man kommit dit så kommer ens liv att vara perfekt. Då kommer man att kunna börja njuta. 
Så ställer man sig på vågen en dag och plötsligt är man där. Men inget känns ett piss bättre och därför sätter man genast upp ett nytt mål.
 
Visst är det inte lika extremt att gå ned i vikt på det sättet som det är att få högre betyg eller lyfta tyngre på gymmet - det finns människor som trivs alldeles utmärkt med det. Men majoriteten gör inte det.
 
Det här med ideal är så kruxigt för de går liksom inte att undvika att bli exponerad för dem. Speciellt när man är ung är det så otroligt svårt att kunna se till sina egna behov. Vad får mig att må bra och vad är bara andras förväntningar på mig?
 
It's okay to be happy with a calm life. Det är okej att inte ständigt sträva efter perfektionen för det finns inget som innebär perfektion. Försök istället njuta av det du har och skit i idealen. Det tänker jag försöka göra.
 
 
/Hanna
Postat av: Malin

så sant!

2013-11-26 @ 13:58:41
URL: http://hearthypnotic.blogg.se/
Postat av: Mona

Aa, du har rätt!!! Lycka till tjejen!

2013-11-26 @ 16:06:53
Postat av: Anonym

Hej! Jag tänkte fråga Tove och Sandra, om ni skulle vill lägga ut en bild på er själva, så man skulle kunna få se hur två normalviktiga kroppar ser ut? Jag har alltid tänkt att normalviktig=tjock men jag tycker absolut inte att ni är det så därför skulle det vara intressant att se. Men förstår absolut om ni inte vill. Finns det risk att trigga någon ska ni inte göra det! Kramar på er alla tre, ni är fantastiska!

2013-11-26 @ 16:36:16
Postat av: Ellinora

Bra skrivet!!!

2013-11-26 @ 16:36:21
URL: http://elllinora.blogg.se
Postat av: Amanda

Jättebra skrivet!

2013-11-26 @ 19:10:57
Postat av: M

Idag vägde jag mig och insåg att jag nått min såkallade målvikt, som jag satt upp själv, jag trodde inte att jag skulle på en millisekund må bra igen men jag trodde att det skulle tillföra mer lycka när jag lyckats gå ner till den. Det gav mig ett litet rus, kände mig stolt men nu är det bara ÅNGEST, ÅNGEST, ÅNGEST OCH STRESS inom mig. Jag känner en sådan press att hålla vikten där, min vikt pendlar mellan 2-3kg från dag till dag annars.. Har ni känt så någon gång?

Jag hade fel, en lägre siffra gav mig inte mer lycka, jag såg inte mig själv som smalare, jag känner mig stor och obetydlig ändå.. :/

2013-11-26 @ 19:16:55
Postat av: Elsa

Så sant!! Tack för dina kloka inlägg Hanna!!!

2013-11-26 @ 20:30:45
URL: http://colors.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: