-

Att bli fartblind

Det är så lätt att bli fartblind när man är mitt uppe i en sjukdom. Saker som innan man blev sjuk vara läskiga och konstiga är nu vardag. Jag glömmer det där så himla ofta, att jag inte bara kan skriva om sjukhus, självmord, självskadebeteende, svält osv som att det vore den mest naturliga saken i världen. Ofta händer det att jag bara tar förgivet att folk förstår saker som jag själv inte haft en aning om förrän jag kom in i behandlingssvängen. Jag glömmer att det som är mitt liv och min vardag för de allra flesta människorna är förknippat med rädsla.

Det är alltså inte bara omgivningen som måste ha respekt för den sjuke utan den sjuke måste också ha respekt för omgivningen. Man ska inte skämmas över att man är sjuk men i vissa situationer passar det sig inte att berätta hela sanningen, och då är det helt okej att ljuga.

Jag försöker ofta stanna upp och tänka tillbaka på mitt nioåriga jag. Hur skulle hon se på min situation och allt jag gör? Det får ofta ned mig på jorden igen, vilket är väldigt skönt. Det finns en verklighet utanför sjukdomen.

/Hanna

Postat av: Anonym

Jaa du har så rätt ;) det är som du säger att man måste se var verkligenheten verkligen ligger. Svaret är ju att den ligger bakom sjukdomen och väntar på att få komma fram!

2013-11-17 @ 15:21:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: