-

Att ha ett förhållande när man är ätstörd

En stor del i de allra flesta tonåringarnas liv är att ha förhållanden. Ibland bara ett par långa och ibland hejvilt med sådär en tjugo olika. Vissa blir kära varje vecka medan andra kan gillar någon i två år innan hen vågar ta steget. Oavsett hur det ser ut så är det något av det sundaste som finns.Jag ser absolut inget problem i att ha ett förhållande även om man har en ätstörning. Grejen är bara att det sällan funkar så länge man inte försöker bli frisk.
Att svälta sig själv, spy och hetsträna är att misshandla sin egen kropp. Ett förhållande består i två parter och jag anser att det är så gott som omöjligt att ha ett bra förhållande om man hela tiden misshandlar ena parten.
För skulle du kunna ha ett bra förhållande om du misshandlade din flick-/pojkväns kropp? Nej, det går inte. Det är ingen skillnad på om du misshandlar hens kropp eller om du misshandlar din egen.

Så välj kärleken. Välj att kunna vara lycklig tillsammans med en annan människa istället för att vara olycklig tillsammans med en ätstörning. Det finns så många fina personer där ute, men du kan inte se dem så länge du hela tiden väljer att skada dig själv.

Jag har aldrig varit kär och aldrig haft ett seriöst förhållande. Jag har istället levt med anorexin som min bästa vän i sex och ett halvt år.
Men det är slut med det nu. Det finns så mycket kärlek bara man väljer bort ätstörningen.

Sedan är det klart att det kan ta ett tag. Det är inte så att man vips dagen man blir utskriven blir tillsammans with the man of your life. Men möjligheten finns. Det är ett äventyr och det ska vi uppleva.

/Hanna

Postat av: Nina

Min kille dumpade mig när jag las in. Bara för att han inte orkade va med nån anorektiker... Så då började jag må ännu sämre. Såklart. Inte smart av honom.

2013-11-13 @ 12:06:53
Postat av: Evelina S

Åh jag älskar dig Hanna

2013-11-13 @ 15:41:45
Postat av: evelina igen :-)))))

Så fint skrivet

2013-11-13 @ 15:42:30
Postat av: Anonym

Man behöver inte heller ha något förhållande, man behöver inte leva ett idealiskt liv. Kärlek är inte synonymt med förhållanden.

2013-11-13 @ 18:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: