-

Frågestund svar - Hanna del 2

Vilket är ert favorit café respektive favorit restaurang i Stockholm?
Svar: Mitt favoritcafé (och ca det enda café jag går på) är Fåtöljen på Hornsgatan. Restaurang vet jag inte riktigt, går typ aldrig på restaurang när jag inte är utomlands.
 
 
Undrar hur ni tänkte när ni först fick veta er målvikt? Har jättesvårt att acceptera den.. Er blogg hjälper så mycket, kram på er!
Svar: Först reagerade jag inte alls. Den siffran var så avlägsen, så galen. Jag visste att jag aldrig någonsin skulle väga så mycket (usch, vilken skev världsbild jag hade). De bytte flera gånger också i och med att jag hamnade i en växtspurt när jag började äta som jag skulle efter sex år och ingen visste ju heller vilken vikt min kropp vill ligga på eftersom jag vek av från min kurva redan vid tio års ålder.
Tror faktiskt inte att det är förrän nu jag faktiskt börjar acceptera den siffra som är min riktiga normalvikt. Det underlättar otroligt att jag redan varit där, om än en så kort tid.
 
 
Jag skulle vilja veta vilken musikstil ni gillar? 
Svar: Jag är indiepop/rock. Kent, Broder Daniel, Håkan Hellström, Markus Krunegård, [ingenting] och Broken Bells är mina största passioner i livet.
 
 
Hur lyckades ni acceptera er viktuppgång? 
Svar: Jag accepterade det aldrig riktigt. Det blev för svårt att tänka på alla kilon jag var tvungen att gå upp när jag redan kände mig så tjock. Istället fokuserade vad det var jag behövde göra i nuet vilket var att följa mitt matschema. Nu kan jag acceptera min viktuppgång eftersom jag trivs bäst i en normalviktig kropp.
 
Vad har ni för tips mot ångest?
Svar: Andas och sträck på dig, då talar du om för kroppen att du visst kan stå ut med ångest. Distrahera genom att göra saker du gillar, typ se på serier, rita eller lägg pussel. Ta kontakt med det meningsfulla i ditt liv, t.ex. ring en vän eller kolla på bilder till platser du vill resa.
 
 
Vilka är era favoritmaträtter? 
Svar: Pannkakor med grädde, sjuuuuukt gott. Men ack så förbjudet. Speciellt grädden. Fast det ska jag komma över och när jag är frisk ska jag ha pannkakskalas!
Sedan älskar jag pizza också, och kebab men det tänker jag välja bort pga ska bli vegetarian av ideologiska skäl. Inte det minsta mainstream matsmak, näpp.
Vilken slags mat är minst jobbig för er ( ger minst ångest)?  Vit, kokt fisk. Kokt potatis. Ugnsbakad, okryddad kyckling. Bulgur/matvete. Isch, vad äckligt. Ovanstående rätter är såå mycket bättre!
 
Vilken mat ger mest ångest? 
Svar: Bacon och pizza. 
 
 
Bråkar ni ofta med era föräldrar? 
Svar: Alltså jag vet inte riktigt. Om man räknar mängden bråk med mina föräldrar så bråkar jag nog inte mer än den genomsnittliga tonåringen. Grejen är bara att vår relation är så skör att vi inte riktigt har råd med de där bråken.
Sen blir det rätt ofta bråk vid måltider och sådär. Fast mamma och pappa vet att det inte är dem jag är arg på och det är aldrig så att jag skriker att jag hatar dem utan det är mer saker i stil med "jag vägrar äta det där gå UT GÅ UT GÅ UT". Typ.
 
har ni mycket ångest, hur uttrycker sig er ångest ? 
Svar: Ja, jag har väldigt väldigt mycket ångest. Jag går konstant omkring med ett tryck över bröstet men sedan varierar ångesten i styrka. Ibland har jag kontroll och kan släppa ut den när det passar och ibland tappar jag all kontroll och bara skriker rakt ut. Då kan jag inte röra mig eller någonting. Allt bara faller sönder och det känns som att nu går världen under. Det här är slutet.
Men jag är inte lika desperat efter att dämpa ångesten utan den kan få finnas i min kropp. Det är mycket värre när jag förlorar kontakten med alla känslor då jag går in i tvångens värld.
 
/Hanna
Postat av: elza

får jag vara med på pannkakskalaset?

2013-11-17 @ 19:28:39
URL: http://rymdkrig.blogspot.com
Postat av: Mona

Bra svar! Tack!

2013-11-18 @ 07:50:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: