-

Hur blir det med behandlingshem?

(Svea, tack för den underbara kommentaren. Den värmde hela min mage. Och tack alla andra också. Liksom ni läser om våra inlägg så läser jag om era kommentarer)

Idag kom min ärendeansvariga här på avdelningen för att ha samtal med mig och mamma. Då berättade hon äntligen lite mer om vad det är som händer med behandlingshemsgrejen.

Jag har vid två tillfällen träffar Soc, liksom mina föräldrar och all vårdpersonal som jobbat nära mig. Jag och de har berättat allt om min situation och min historia. Soc har sedan sammanställt all den informationen och lämnat över det till sina chefer. Deras chefer har sedan kommit fram till att behandlingshem är bästa lösningen då jag testat precis allt annat.
Nästa steg som vi befinner oss i nu är att mina kontaktpersoner på Soc har tagit kontakt och bokat möten med två olika behandlingshem de tror passar, nämligen Viksjö Gård och Magelungen. De kommer sedan disskutera vad som passar mig bäst och vart det finns plats.

Det värsta är att jag är så maktlös. Jag har ingen rösträtt what so ever. När de gett mig en plats måste jag ta den annars... ja, jag vet faktiskt inte vad som kommer att hända annars.

Men jag är beredd att ge det här en chans. Jag tänker inte gå in med min vanliga inställning att jag måste vara frisk om en vecka för att ha tid att göra det och det och därför använda dåliga grejer för att stå ut i ångesten.
Nej, mitt nya mål är gymnasiet och dit är det nio månader. Om vi antar att jag skrivs in på beh-hem inom en månad har jag åtta månader på mig. Åtta månader känns som världens längsta tid men jag har ju hållt på och försökt bli frisk i snart två år så det kommer ta tid. Men det borde gå.

Ända hindret är att jag ger mig in i tävlingen igen. Att flytta kommer skapa många svåra känslor och jag vet hur svag jag är inför Anas röst. Väljer jag ätstörningen kommer åtta månader bli till två år. För oavsett hur frisk jag blir på alla andra fronter kommer jag att falla tillbaka om jag fortfarande står med en fot hos anorexin.

Min dröm är att det går snabbt. Att något bara faller på plats och att jag är ute inom tre månader. Men jag tänker inte stressa. Inte den här gången.

Såå, nu har jag babblat klart. Tack för mig!

/Hanna

Postat av: Karin

Det kommer att bli bra. Du klarar mycket mer än du tror. Förstår precis din känsla av maktlöshet. Men det kommer ju inte alltid vara så. Snart är du den friska tjejen som får bestämma själv. Allting ordnar sig. Så sa alltid min morfar. Och han hade alltid rätt. För han var klok.

2013-11-21 @ 21:37:22
Postat av: Klara

Jag bor i Viksjö, tio minuter från behandlingshemmet. Och jag känner ett par som bott där. :)

2013-11-21 @ 22:25:40
URL: http://klarissan.webblogg.se
Postat av: Anonym

Fattar inte varför de föreslår magelungen och Viksjö... mer än pengar. Jag menar, du har ju gått dbt osv och om jag inte minns fel så är båda dessa framförallt psykodynamiskt inriktade vilket ju är nästintill motsatt... å andra sidan kanske det inte funkar med beteendeterapi och då är det ju kanske nåt att testa :S
Har dock ingen egen erfarenhet av dessa två. De ville inte ta emot mig pga för allvarligt ssb så jag kom till ett annat istället... träffade dock en tjej där som varit på Viksjö tidigare.

2013-11-21 @ 23:05:30
Postat av: Anonym

Olika omständigheter gör att jag har lite koll på hur de bhemmen arbetar, iaf för några år sedan. De var då de bäst renommerade ställena i Stockholm bland vården. Vad de som bodde där tyckte (i relation till andra bhem) vet jag inte. Vad jag vet är att miljön på ställena varierar beroende på vilka som bor där just då. Och eftersom pengar styr och bara de som verkligen inte kan placeras annanstans (pga olika faktorer) får komma dit. Det kan men andra ord vara personer som för dig är väldigt svåra att hantera pga att de är stökiga eller triggande. Det MÅStE du vara beredd på. Börjar du tävla om att må sämst eller ha störst problem, då kommer din vårdtid bli lång. Likaså om du låter destruktiva impulser styra. Försök att inte identifiera dig med de andra boende, jobba med Dig själv utifrån dina förutsättningar. Utifrån hur du skriver i bloggen verkar du vara verbal. Det är något behandlare brukar gilla, använd dig av det.

2013-11-22 @ 08:57:49
Postat av: Anonym

* personer som inte kan Placeras i annan åtgärd menade jag.

2013-11-22 @ 08:58:51
Postat av: Anonym

En anledning till att de haft/ har god renommé är för att de länge utvärderar sin verksamhet och försöker utveckla den. Åtminstone på pappret har de en plan och tanke i sin behandling. De upplevs seriösa.
Hoppas du hamnar någonstans där du känner du får stöd!

2013-11-22 @ 09:44:59
Postat av: Anonym

Kan inte du svara på kommentarerna som står i det inlägget med svar på frågor om typ undervikt och det? Hade varit snällt :)

2013-11-22 @ 12:06:37
Postat av: R

Jag bor på Viksjö gård och jag har problem med maten. Tycker tyvärr inte att dom hjälper en så mycket med det här.

Men hoppas det blir bra för dig.

2013-11-26 @ 20:20:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: