-

Näringsdrycker och köttbullar

Idag var det vägning och möte med Scä. Den där jäkla vikten har helt slutat att gå uppåt. Jag fattar det inte för jag äter ju som jag ska och rör mig inget förutom då jag har ångest. L, min behandlare på Scä, säger att det kan vara just därför som vikten inte går upp. Jag tillför min kropp så pass mycket energi att den vågar släppa efter. Eller så är det pga alla ångestattacker, vi vet inte.

Hursomhelst är det viktigt att man inte stannar i sin viktuppgång. Jag har testat det så många gånger under Scä åren. Sagt att "jag behöver bara vila lite, bli bekväm i den här vikten sedan kan jag gå vidare". Men det funkar inte så. I alla fall inte för mig. För varje gång jag stannar i vikt i några veckor så har tankarna dragit igång för fullt igen. Anorexin hittar minsta kryphål för att ta över makten igen, därför är det så viktigt att bara köra på tills det stabiliserat sig trots att det är svinjobbigt.

Jag förespråkar inte näringsdrycker eftersom jag tycker att det är tusen gånger bättre med mat. Men ibland behöver kroppen och vikten en liten kick i rumpan och där kan näringsdryckerna vara till stor hjälp.

Därför kommer jag nu börja dricka näringsdrycker, igen. Tredje omgången jag har det på matschema plus alla näringsdrycker jag drack istället för mat på avdelningen.

Avdelningen har sjukt många olika näringsdrycker haha. Många fler smaker och sorter än på Scä, skumt nog. Jag tänker börja med fryst Fortimel Yoghurt Style Citron- och vaniljsmak, Fortimel Compact espressosmak och Fortimel Energy Jordgubb/Vanilj.

Till skillnad från i somras tänker jag dricka varenda flaska. Jag gör det för min egen skull och för min framtid. För att jag ska bli normalviktig och lite gladare. För art min kropp ska få en chans att fungera.

Lunchen idag var köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt och rivna morötter. Många köttbullar blir de under tretton veckor här... Fast gott är det haha!

https://cdn2.cdnme.se/4112397/7-3/pic_5280c873ddf2b3304efef463.jpg" class="image">

Postat av: Alicia

Heja dig!!!!!

2013-11-11 @ 20:01:53
Postat av: Daniella 🌙

Fast när man inte går upp mer av normala portioner så är det väl kroppens sätt att säga att den är näjd och är på sin ttrivslnormalvikt? :)

2013-11-12 @ 11:15:52
URL: http://daniellachanelle.se/
Postat av: amanda

@Vapenbror

Förstår inte varför du så ofta ifrågasätter tjejernas inlägg, när du inte gör det ett dugg lättare för dem när dem kämpar så gott dem bara kan. Att vikten inte går upp har inte ett dugg att göra med att den trivs där den är, då skulle man ju kunna säga att jag som stod stilla i vikt på mitt dåvarande BMI 14 likagärna kunnat stanna där? En kropp som varit i svält behöver mycket näring, och att vikten stannar beror i det här fallet inte på att normalvikten är nådd än. Då hade Hanna inte behövt gå upp än. Normalportioner är inte för att gå upp i vikt, utan det är någonting alla behöver som en grund.

2013-11-13 @ 01:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: