-

Början på sommarlovet

Hej på er, det var ett tag sedan nu och kanske dröjer det innan nästa inlägg kommer. Det är många stora förändringar på gång i mitt liv vilket fått ätstörningen att koppla ett hårdare grepp om mig igen. Mamma liknar det vid ett missbruk, jag ska "bara hoppa över det här mellanmålet" och sedan är hon där igen. Lättar ångesten i stunden men för varje sjuk handling krävs en än värre och så är man där igen i den nedåtgående spiralen. Precis som det för en nykter alkoholist är så mycket farligare att ta sig ett glas vin till middagen än det är för en frisk människa så är det för någon med ätstörningshistorik otroligt riskfyllt att till exempel hoppa över måltider. Jag tycker att det är fruktansvärt frustrerande att i vartenda litet val behöva gå emot ätstörningen men så ser det ut och det är faktiskt så att för varje gång man väljer det friska så blir det lättare. Första biten är alltid värst, vilket jag önskar att jag hade förstått för några år sedan. 
 
 Utöver att det är lite kaotiskt med min flytt i höst så har jag ändå haft många bra dagar de senaste veckorna. Jag gick ut tvåan (med undantag för en mattekurs som jag läser in i sommar istället för att jobba) och kan inte klaga på betygen (det fuckade betygssystemet till trots). Nedan följer en liten bildserie som någorlunda illustrerar att jag haft det rätt fett ändå. 
 
Dagarna innan skolavslutningen fick jag äntligen träffa den här personen igen. Vi låtsades att en liten bergshäll på Gubbängsfältet var en klippa i skärgården och dukade upp en mycket bra picknick. Jag fick även sommarens första myggbett!
 
Skolavslutningen innebar min familjs årliga tårtbak. I år bjöds bland annat på en choklad-, hallon- och lakritstårta, hemgjord gräddglass med vaniljsmak, kanelbullar och en tårta med citronbottnar, lemoncurdfyllning och hallonfrosting. Allt bakat från grunden. 
 
Det här blev resultatet av min tårta. Använde mig av det här recptet men la till mosade och sockrade hallon mellan lagren för att göra tårtan fräschare. Tycker dock inte att det smakade särskilt mycket lakrits så nästa gång kommer jag ha mer lakritspulver. Serveras med glass eller grädde samt färska bär. 
 
I övrigt har sommarlovet hittills bestått av diverse festilgheter. Jag har även spenderat många timmar på Söders olika grönområden. Bilden ovan är från en picknick med två favoriter i Vitabergsparken. 
 
Jag har som vanligt blivit smygfotad och tagen på bar gärning. Vid ovanstående tillfälle hade jag legat i solen och läst Dostojevskijs Idioten i en timme (det är så obeskrivligt fantastiskt att kunna koncentrera sig igen efter alla dessa år). En bra förmiddag, men ännu trevligare när mitt sällskap behagade dyka upp. 
 
 Midsommarhelgen spenderades i Värmland hos mina släktingar men i år lyckades jag plocka med mig hon där bakom som uppenbarligen suger på att grilla marshmallows. Vi hann bada i älven, gå vilse i skogen, trampa i björnbajs och nästan kliva på ett tåg mot norska gränsen innan vi slutligen var tillbaka i Stockholm igen. Kort och gott en mycket bra helg. 
 
 Fast viktigast av allt så tog vi också ca en miljon "djupa bilder" som mina systrar retar mig för. Men vad ska man göra när ljuset är så on point att det inte går att ana att jag på ovanstående bild höll på att förtäras av en hord knott.
 
Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar så får vi se när jag tittar in här nästa gång. Kan vara imorgon eller om en månad, det beror på när jag har motivation att skriva igen.
 
Många många kramar
 
Hanna 
 
 
 
 
Postat av: Alicia

Så jävla bra! Trots att boken du läser låter aptrist, mest bara för att jag vet att jag aldrig skulle orka komma igenom en sådan snofsig bok <3333

2016-07-06 @ 20:27:07
URL: http://nouw.com/aliciaeleonore
Postat av: Isabelle

Jättebra och inspirerande blogg! Kommer absolut att fortsätta följa den. Jag kämpar själv mot anorexian och hjärnspöken och skriver om de dagliga utmaningar som anorexian innebär.

Svar: Kul att du uppskattar den. Skickar pepp!
Hanna Larsson

2016-07-07 @ 16:00:55
URL: http://www.halsogrubblaren.blogg.se
Postat av: Marinda

Det där med en nykter alkoholist är så sant. "Bara hoppa över ett mellanmål" ... sedan är man där igen.

Svar: Ja exakt! Det är hemskt men så är det.
Hanna Larsson

2016-07-12 @ 13:27:41
URL: http://marinda.blogg.se
Postat av: Anonym

Är ditt bmi inom normalintervall? Förlåt om frågan är för privat men såg din bild på instagram. Du sa att du har fått ett bakslag i ätstörningen, har det inneburit en viktnedgång? tar du illa upp ber jag om ursäkt

Svar: Jag vet inte vad jag själv väger eftersom jag väljer att inte kolla på vågen på SCÄ men jag vet att jag har gått ned litegrann och borde gå upp det igen. Tror fortfarande att jag ligger inom mitt normalintervall men är inte helt säker. Det blir så mycket oklarheter nu under sommaren också.
Hanna Larsson

2016-07-14 @ 21:52:33
Postat av: Josefina

Hej Hanna! Random kommentar, men jag har asperger och är själv högbegåvad och har följt er blogg länge. Vill tipsa dig om podden kropp och själ senaste avsnitt "för smarta för sitt eget bästa - om högbegåvade barn".Tror att det är nåt för dig :)

Svar: Åh, det ska jag verkligen göra. Tack så mycket för tipset!
Hanna Larsson

2016-08-04 @ 20:19:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: