-

Q/A - Hanna

Hej igen. Förlåt för att jag inte skriver, jag går in här rätt ofta och påbörjar något inlägg men slutför det aldrig. Har ju som bekant flyttat från behandlingshemmet där jag bodde i nästan 3 år och trivdes otroligt bra på. Numera bor jag ensam i en lägenhet men med ett visst stöd. Jag kämpar verkligen men som det är nu räcker inte resurserna till och jag har en väldigt svår period. En dag kommer det att vända, det vet jag, så därför fortsätter jag att kämpa minut för minut men jag har inte ork för särskilt mycket mer än skolan och DBT. Det är så jävla trist men har gått in i en depression igen.
 
Hursom, jag fick en jättefin kommentar
"Hej Hanna! Vet inte riktigt hur ofta du bloggar här längre, men om du någon gång kikar in igen så skulle det vara väldigt roligt att få en liten inblick i vem du är, att få lära känna människan som ger oss alla kloka ord och råd, den Hanna som finns bakom allt det svåra och alla diagnoser liksom. Har lite frågor i så fall! :) "

så de frågorna har jag svarat på nedan!
 
Är du extrovert/introvert? 
Jag är defintivt extrovert. Det märks både i mitt friska och sjuka liv, på gott och ont. Till exempel är det är ju lättare att förstå att någon som är extrovert behöver hjälp samtidigt som mitt behov av att uttrycka saker utåt gjort att jag skadat min kropp på olika sätt. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig? 
En vanlig dag ringer min väckarklocka vid 7 (dvs. grejen jag har under kudden börjar vibrera så att jag flyger upp, vaknar inte av ljud pga medicinerna så äger numera en väckarklocka för döva). Äter frukost, fixar mig och går till skolan. Sedan har jag som regel minst ett möte, ofta två och ibland tre så jag far och flänger mellan skolan, DBT och SCÄ. Jag älskar verkligen att vara i skolan och är där så mycket jag kan. Har så himla fina klasskamrater så har rolig varje dag. 
 
Eftersom skolan och diverse terapier och läkarsamtal så åker jag tillbaka till lägenheten. Pluggar, lagar mat, ev. tränar och sen på kvällen älskar jag att krypa ned i soffan med en kopp te och kolla på riktigt dåliga realityserier. Det finns inget så ångestdämpande som Paradise Hotel, Bonde söker fru och Bachelor (vilket bara är några av de serier jag för nuvarande följer). 
 
I vanliga fall brukar jag umgås mycket med kompisar efter skolan men på sistone har jag inte riktigt orkat så har mer blivit att jag varit hemma själv. Ibland åker jag hem till mina föräldrar i Tyresö också, gosar lite med katterna och den knäppa hunden. 
 
På helgerna däremot är det för det mesta full rulle med fester, just nu massa kentkonserter (ska gå på åtta, har varit på tre stycken so far) och som vanligt plugg. 


Vilken är din favoritlåt/favoritmat/favoritfilm/favoritbok? 
En kentlåt, vilken det är varierar. Röd är däremot alltid favoritalbumet. 
Min favoritmat är nog pannkakor eller pizza (har inte växt upp). 
Favoritfilm vet jag inte riktigt men jag gillar Forest Gump och liknande. 
Favoritbok kommer alltid att vara Harry Potter haha. 
 
Inser nu att jag inte har förändrats det minsta sen jag var 13?? Obehagligt. 

Finns det något/några personlighetsdrag som du fått tillbaka nu när du mår lite bättre, som du kanske saknat då det varit som allra värst? (Menar självklart inte på att förminska ditt mående eller på något sätt anta att du skulle må bra nu, men får ändå intrycket av att det finns lite mer ljus så du förstår vad jag menar) 
 
Energin och engagemanget i frågor som jag brinner för. Är inte så just nu men var så innan jag flyttade. Kan bli helt speedad och superpepp på exakt allting.
 

Vilka egenskaper är du mest stolt över hos dig själv? 
Att jag bryr mig mycket om andra kanske? Och att jag faktiskt lyckas bevara, samt skapa nya, kompisrelationer trots att jag mår så dåligt. 

Har du pojkvän/flickvän? 
Nej, det har jag inte. Har gjort tappra försök under året som gått (vilket fårr min Borderline att nå oanade höjder) men det har aldrig funkat för jag klarar inte av att släppa in folk. De har liksom bara fått träffa den friska sidan av mig och jag har undvikit att prata om hur jag mår osv så mycket som möjligt. Det funkar att ha en sån relation ett tag men det blir liksom aldrig något mer. 

Har du något extrajobb? 
Nope! Jätteskönt haha. Får inte jobba varken för DBT eller SCÄ så behöver inte ens fatta det beslutet själv. 

Vet du vad du vill göra efter gymnasiet? 
Först och främst så kommer jag att gå gymnasiet på 3,5 år. Jag tar studenten som alla andra i vår men läser in två kurser hösten efter. En kurs läser jag utökat för merit och den andra har jag inte hunnit eftersom jag varit sjukskriven så mycket. 
Men sen efter jul nästa år så vill jag resa. Dock förutsätter det att jag gått klart i behandling i DBT och är tillräckligt stabil för att åka. 
 
Oavsett hur det blir med det så vill jag i alla fall plugga vidare sen. Just nu lutar det mest åt läkarlinjen men det är ju minst ett år kvar innan jag ens får söka så kan ha hunnit ändra mig tills dess. 
 
 
 

Jag hoppas att ni mår bra och även om ni inte gör det att ni fortsätter att kämpa. Jag tänker på er även om jag inte skriver här. 
 
Massa kramar
 
Hanna
Postat av: josse

Åh vad kul med en uppdatering! Vad heter du på instagram? :)

Svar: Kul att du tycker det!
h_a_nn_a_l (det sista är ett litet L) heter jag på instagram.

Kram
Hanna Larsson

2016-10-28 @ 21:37:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: