-

Recension vegetariska smörgåspålägg

Bröd! Mörkt, ljust, surdegs, jäst, med fröer, torkad frukt eller helt plain. Det finns något som passar alla och kombinationsmöjligheterna blir oändliga om man adderar smör och pålägg (vilket man självklart gör, annars är ju bröd bara torrt och supertråkigt). 
 
Som vegetarian försvinner en del av påläggsmöjligheterna men åtminstone om man bor i Stockholm finns det numera en hel uppsjö av alternativa pålägg till skinka och salami. Jag tänkte köra en lite recension på fem vegopålägg jag testat den senaste månaden så kan ni låtsas att ni bryr er i alla fall ;)
 
Astrid och aporna - Rökt sk*nka
Betyg: 3/5
Kommentar: Den är god men ganska menlös. Vissa tycker att konsistensen är gummiaktig men det håller jag inte med om. Funkar som subsitut men får ingen aha-upplevelse direkt. Passar på allt bröd imo!
 
Pärsons - Vegoskivor (paprika)
Betyg: 2/3
Kommentar: Naee. Inge kul konsistens (skivorna är helt lealösa) och framför allt ingen rolig smak. Eller, den var ju inte äcklig men låångt ifrån god. Kan kanske bli snäppet bättre om man gömmer vegoskivan under några ringar färsk paprika men då ser jag inte riktigt meningen med att överhuvudtaget lägg på skinkan från början....  
 
Pastejköket - Vegetarisk pastej 
Betyg: 4/5
Kommentar: Första gången jag bredde det här på min macka chockades jag över svampsmaken och blev väldigt besviken eftersom jag hade väntat mig något som smakar likt lever. Det kommer den här pastejen aldrig i närheten, ett faktum jag fick acceptera. Med det in mind så testade jag min andra vegopastejsmacka och slängde på några skivor smörgåsgurka. Vips så var det plötsligt gott, väldigt gott till och med!
Summa summarum - gillar du inte svamp kommer du tycka att den är skitäcklig. Gillar du svamp lär du älska den. 
 
Astrid och aporna - Pepperöni
Betyg: 3/5
Kommentar: Om man gillar det kryddstarka i pepperoni så lär man gilla den här korven. Konsistensen är som vanligt inget att hänga i julgranen men det funkar. Kryddningen är god men lite väl stark att ha på frukostmackan för en vekis som mig..
 
Windau - Vegetarisk salami
Betyg: 4/5
Kommentar: Den har inte riktigt samma konsistens som salami men smakar både kryddigt och rökt. Väldigt gott med andra ord! Som substitut för skinka/salami är det här den absolut bästa jag testat so far!
 
 
 
Hoppas alla tar sig en riktigt god kvällsmacka nu.
 
Puss 
 
Hanna
 
 
 
Postat av: Freja

Wow, tack för den här recensionen! Funderade på pastejen häromdagen men köpte den inte. Avskyr svamp så jag ska nog låta bli den, haha.

Svar: Tack för att du pallade läsa!! Ja det är ganska ovärt om man inte gillar svamp.
Hanna Larsson

2017-03-01 @ 02:29:57
Postat av: linda

Åh perfekt! Har länge varit sugen på att testa veg. salami så ska springa förbi affärerna och kika efter den!

Svar: Jaa gör det!! Älskar den.
Hanna Larsson

2017-03-01 @ 09:27:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: