-

Medicin och lite mat

Hej mina fina! Bloggen har blivit lidande när jag inte mått på topp (snarare mått botten) men jag ska försöka komma igen nu när måendet är bättre igen. Fördelen med borderlinedippar kontra "vanlig" depression är att det kan gå över på några dagar. Jag har slutat med mina stämningsstabiliserande också eftersom jag satsar på att bli nästintill medicinfri till nästa år så igår var jag heeelt hypad.
 
Apropå medicin så fick jag en fråga om vilka mediciner jag tar. Just nu tar jag Flouxetin, Lyrica, Mirtazapin, Theralen (samt Esomeprazol för magen) varje dag. Har slutat med både Abilify och Voxra ganska nyligen. Haft en helt rad andra mediciner tidigare också men de slutade jag med för ett tag sedan (bl.a. Imovane, Sertralin, Propavan, Ritalin och Circadin). Vid behov har jag Truxal, Zyprexa, Lergigan och flytande Theralen. I riktigt krisiga situationer händer det att jag får injektioner med benso eller neuroleptika men det är bara då jag är inne på slutenvården. 
 
Min plan är att sluta med Lyrican som nästa medicin men det är ett h e l v e t e. Är så otroligt beroende så att sluta med den är som att tända av. Men jag tänker att om jag tar det riktigt långsamt borde abstinensen inte bli så farlig. 
 
Igår åt jag en supergod middag hos mina föräldrar. Lax stekt i kokosfett (rekommenderas!!!), ugnsbakade rotfrukter och blomkålsmousse gjord på kokt blomkål, sojagrädde, salt och vitpeppar. Gillar man blomkål så är det ett starkt tips!
 
 
Kemiprovet blev klart typ två timmar innan det skulle så jag tog en spontanfika med finaste vännen. Gick därifrån med massa ny energi, så himla bra är hon. 
 
Idag väntar skola, DBT-grupp, vårdmöte med psykiatrin och boendet och sen orkar jag förhoppningsvis träffa en vän ikväll. 
 
Hoppas ni får en fin dag
 
Kramar
 
Hanna
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: