-

Q/A


Vilka diagnoser har du i dagsläget förutom borderline och anorexi?
Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad som står i min journal just nu mer än anorexia och borderline. Om de inte har ändrat sen i somras borde det stå GAD, OCD (men det tycker jag inte att jag har så länge jag blir medicinerad), paniksyndrom och depression (vilket jag inte anser att jag har längre heller). Så det jag själv skulle säga att jag har, oberoende av vad som råkar stå i journalen, är anorexi, borderline, GAD och paniksyndrom. 
 
Vilken personlighetstyp har du?
ESFJ-T är jag! 
 
Varför fick du röntga hjärnan?
I somras fick jag ett epileptiskt anfall. Jag gick på en väg i solen tillsammans med min kompis och helt plötsligt förlorar jag medvetandet, börjar krampa och faller ihop på marken. Min kompis lyckas få en hand runt min midja så jag slapp hjärnskakning men var avsvimmad i 10 minuter. Jag minns ingenting men otroligt obehaglig upplevelse för min kompis som trodde att jag dog.
 
I vilket fall påbörjades en utredning för att se om jag hade fått epilepsi men man kom fram till att det med största sannolikhet berodde på att jag var övermedicinerad (vid den tidpunkten blev jag hög på Ritalin varje morgon som min läkare ordinerat för att jag var morgontrött pga andra mediciner) och att jag inte hade ätit ordentligt. Men för att vara på den säkra sidan så har jag fått göra både CT-röntgen och MR-röntgen. CT:n såg bra ut så nu väntar jag bara på svar från MR. 
 
Såhär såg jag ut när jag kommit tillbaka till medvetande igen haha. En redig bula och fläskläpp men annars oskadd. 
 
hej ja. undrar varför du lägger upp bilder när man tydligt ser att du är ubderviktig. det tkr jag är truggande så undrar motivet bakom.
Jag har inte lagt upp bilder med avsikten att trigga och är ledsen om så blivit fallet. Motivet har bara varit att lägga upp selfies och bilder på de kläder jag har, precis som vilken bloggare som helst. 
 
Jag har tänkt fråga om du verkligen äter som du säger att du gör. Med normal kost under de veckor du skrivit att du äter utan att fuska (jag utgår från att du självklart inte kompenserar på annat sätt) så borde din kropp ha återhämtat sig mer viktmässigt. Även om det inte i första hand är för viktens skull utan för orken och måendet och för att din hjärna ska fungera som man behöver energin. 
Jag menar inte att anklaga och du behöver inte svara. Jag ville bara ge dig mina tankar. Kämpa på, du är inte din ätstörning el borderline, du är speciell för att du är Du och det kommer inte ändras oavsett.
 
Vet inte riktigt vad jag ska svara på det här men jag är glad att du uttrycke det på ett schysst sätt! 
Till att börja med så vet jag inte ens vad jag väger eftersom jag backar upp på vägen. Jag vet att jag inte är normalviktig riktigt än men jag vet att jag gått upp relativt bra sedan jag började dagvård. För att svara på din första fråga så har jag alltid ätit det jag lagt upp här, samt en massa andra grejer eftersom jag ju publicerar långt ifrån alla mina måltider. Sedan har jag problem med att jag kompenserar genom träning vilket jag tillsammans med mina behandlare jobbar stenhårt för att sluta med. Jag kämpar så otroligt hårt, har skadat mig mycket mindre samtidigt som jag börjat äta som jag ska igen. Med andra ord har jag sinnessjukt mycket ångest och mitt sätt att hantera det har blivit träningen, något jag den senaste veckan känt mig mogen att minska på vilket jag också har gjort!
 
Hoppas du fick svar på dina funderingar. 
 
 
Kram 
 
Hanna
 
 
Postat av: Anonym

*Nördrättning* MR är inte på något sätt röntgen, MR(I) står för magnetic resonance imaging 🙃🙈

Svar: Där ser man! Då fick jag lära mig något idag också :D
Hanna Larsson

2017-03-12 @ 22:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: