-

Superhjältar

 
 
Det här inlägget är till dig. Du där bakom skärmen som tittar in här ibland eller varje dag för att få pepp och stöd. Det är till dig som dagligen utkämpar det krig som psykisk ohälsa innebär. Ingen kommer någonsin att förstå hur du mår. Ingen kommer någonsin kunna känna de känslor du känner, höra de tankar du hör. Har man gått igenom liknande saker så är det lättare att föreställa sig hur det är än om så inte är fallet men trots om vi har samma diagnos(er) kommer jag aldrig kunna förstå vad det är du slåss med. 
 
Ibland tycker jag nästan att det är det värsta. Att ingen kan förstå hur dåligt jag mår och hur mycket jag kämpar varje dag. Tidigare har jag hanterat det genom att utåtagera mitt mående genom destruktivitet av olika slag men de senaste veckorna har jag börjat inse att det är helt meningslöst för folk kan ju ändå inte förstå. Den enda som förlorar på det är jag som sitter där med en (på lång sikt) ökad ångest, söndersvält magsäck och ärrad hud. 
 
Den enda som kan förstå hur dåligt du mår och hur mycket du kämpar är du själv. Det innebär att den person som måste vara snällast, mest förstående och omhändertagande om dig är du själv. För du är en jävla superhjälte. Varenda en av er där ute. Ni är superhjältar
 
Vad innebär den här insikten rent konkret för förändring i mitt beteende? Ja, som sagt så insåg jag det här för typ två veckor sedan (kan ni tänka er, överbegåvad och ändå så långsam haha) så jag har inte jättemycket erfarenhet so far. Meen jag har  alla fall testat och det visar redan på fina resultat. Jag har ju till exempel mått jävligt shitty de senaste dagarna men istället för att hålla på och slå på mig själv genom att tänka och göra elaka saker som straff så har jag gång på gång på gång validerat mig själv. Jag mår skit. Det är förståeligt, både utifrån min historia och det som hänt. Det är okej, jag får må skit men det betyder inte att jag ska straffa mig. Det betyder att jag ska bädda in mig i ett duntäcke med en kopp te och se på min favoritserie. 
 
Resultatet? Jo jag tror faktiskt att jag för första gången since ever lyckats ta mig ur en riktig kris utan att handla destruktivt på något sätt. Hur fucking jävla amazing är inte det? Det visar verkligen på att allt är möjligt, det är möjligt att välja livet på riktigt. 
 
Ha en dunderhelg nu mina hjältar. 
 
Kroatien sommaren 2016
 
Hanna
Postat av: Karin

Jag hoppas du vet hur mycket jag tycker om dig, och DU är som en superhjälte ❤ never ever forget

2017-03-31 @ 21:04:23
URL: http://perspektiv.webblogg.se/
Postat av: Nathalie

Det är väldigt viktigt det där med att tillåta sig att faktiskt må skit. Saker vi varit med om har satt spår och då är det ju inte konstigt att må dåligt. Det skulle nästan vara mer konstigt att inte påverkas av det. Vi måste vara vår egen bästa vän även om de kan vara jädrigt svårt ibland :P
Kram <3

Svar: Så sant som det är sagt. Du är grym<3 Kramar
Hanna Larsson

2017-04-01 @ 12:47:53
URL: http://naatly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: