-

Hur länge kommer jag att vara inlagd?

Jag fick den frågan för någon vecka sedan och det korta svaret för er som inte orkar läsa mina romaner är att jag inte vet. Planen vi har just nu sträcker sig två veckor framåt men efter det hoppas jag att jag är redo att stå på egna ben igen. Eller nåja, uppstagad med DBT, SCÄ och behandlingshemmet. 
 
Grejen med den här inläggningen är att den är annorlunda från alla tidigare gånger jag varit inlagd. Ni som följt mig här sen start vet ju att jag åker in titt som tätt (räknade ihop det till elva inläggningar, exkluderat nätter på akuten). Mina första inläggningar på barnpsykiatrin varade under många månader i sträck. Ju äldre jag blivit så har inläggningarna blivit allt kortare. Den här inläggningen kommer att bli min längsta sen sommaren 2014. 
 
Vad beror det på då? Jag skrev ju lite om det för några inlägg sedan. Grunden till mitt sammanbrott och anledningen till att jag blev inlagd var att jag påbörjade en traumabearbetning utan att ha tillräckligt med skydd runtomkring mig för att klara det. Jag valde då att åka in självmant. 
 
Väl inne på avdelningen så började även en del andra problem poppa upp. För första gången någonsin genom hela min sjukdomshistoria gav jag mig själv tid att stanna upp och vara i känslorna. Jag tror att det var den utlösande faktorn till mitt nästa problem, nämligen utmattning. 
 
Det handlar inte om att vara lite trött och vilja sova. Så som det är just nu kan jag inte gå 300 meter i normal takt utan att darra som ett asplöv två timmar efteråt. Min syn har försämrats radikalt på väldigt kort tid och varenda liten aktivitet känns som ett oöverstigligt berg. 
 
Jag frågade min läkare om det idag och han sa att det förmodligen berodde på traumat. Att jag under så lång tid haft kroppens hotsystem igång att nu när jag för första gången lyfter de här grejerna så blir det också att kroppen reagerar. Det är något positivt, även om det inte känns så. 
 
Så nu är jag heltidssjukskriven i två veckor. Det låter kanske lite för er och kanske för mig också som varit sjukskriven ca 50% av de senaste sex åren. Dock har jag inte under någon av dessa sjukskrivningar faktiskt avstått från att plugga. Om jag nu klarar av att inte plugga på två veckor så är det den längsta tiden jag haft utan mina skolböcker sen något sommarlov i mellanstadiet, om ens det eftersom jag alltid tog sommarläxorna på blodigt allvar. 
 
Alltså min hjärna är verkligen helt mos så jag har svårt att uttrycka mig. Skriv gärna frågor för då är det lättare för mig att förklara. Jag kommer nog att blogga en hel del under den närmaste tiden eftersom det är mitt bästa sätt att läka. 
 
Var på permis och dagens energikvot gick åt till att sminka mig. Väl investerad tid. 
 
Tack för att ni läser, stöttar och är så fantastiska. 
 
En miljon kramar
 
Hanna
 
 
Postat av: fitnessgothenburg.blogg.se

Styrka till Dig❤️

2017-10-02 @ 18:51:19
URL: http://fitnessgothenburg.blogg.se/
Postat av: fitnessgothenburg.blogg.se

Styrka till Dig❤️

Svar: Tack❤❤️
Hanna Larsson

2017-10-02 @ 18:51:20
URL: http://fitnessgothenburg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilket mod! Du inspirerar även igenom svåra stunder, tänk vilken utrustning du kommer ha när tiderna blir bättre, det blir dom, alltid. All styrka och kärlek till dig!

Svar: Tack fina du. Ja det kommer jag nog ha, jag hoppas det. Och att tiderna blir bättre hoppas jag också på❤❤❤
Hanna Larsson

2017-10-02 @ 19:18:55
Postat av: Anonym

Aw det är så värdefullt att få läsa om din resa och följa dig i dina insikter osv!! Det betyder verkligen supermycket särskilt eftersom en annars ofta upplever hur undangömt och förminskat psykisk ohälsa är. Hoppas allt gott för dig.

Svar: Åh vad glad att du tycker det. Tack för att du läser och kommenterar❣️
Hanna Larsson

2017-10-02 @ 21:34:22
Postat av: annelie

har oxå varit inlagd på psyk så jag vet hur det är och att skriva läker själen :D skickar en jätte kram

Svar: Tråkigt att höra att du mått dåligt, hoppas det är bättre nu! Skriva är verkligen det bästa som finns.
Hanna Larsson

2017-10-03 @ 19:57:24
URL: http://tippellertopp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: