-

Q/A festivaler och pytt i panna

Om jag inte minns fel älskar du kent och om du ska till Bråvalla eller bara har något tips att dela med dig av har jag några frågor. Blir mer och mer orolig för det här med att få en "bra" plats. För samtidigt vill jag orka hela dagen och kommer behöva äta och vet inte riktigt hur det kommer gå i en fullpackad publik. Har du varit med om liknande dilemman? Hur skulle/kommer du göra? 
 
Detta är cirka det område jag är mest erfaren inom i hela världen haha. 
 
Först och främst så måste man äta, oavsett om man mår illa av spänningar eller är mätt för att man druckit så mycket vatten. Får du inte i dig tillräckligt med näring kommer du inte kunna uppleva konserten så som du vill och i värsta fall svimmar du (been there, done that). För mig funkar det bäst att följa mitt matschema. Packa en plastkasse med mackor, risifrutti och pastasallad. Det bra med en plastkasse är att man kan släppa den på marken sen, annars funkar andra väskor också men då måste man ha på sig de under själva konserten. 
 
Nummer två, som gäller för alla, är drick drick drick. Ta med extra korkar till pet-flaskor som ni stoppar i fickan för ofta får man inte korkar på sina vattenflaskor man köper då det är en "säkerhetsrisk". 
 
Bra mat att ta med sig är ju mer energirikt desto bättre. Sedan är det ju olika vilken mat man klarar av att äta. Dessutom kan man inte ha med sig kylvaror om man ska tälta på en festival. Några tips är följande:
  • Digestivekex
  • Blåbärssoppa
  • Choklad
  • Bröd
  • Nötbarer (bäst!!)
  • Torkad frukt, nötter, naturgodis 
En sista viktig grej att komma ihåg är att det går åt sååå mycket mer energi att köa och gå på konsert en vad ens vanliga liv gör. Således bör man äta mer än man gör hemma, oavsett vad ätstörningen påstår. 
 
Praktiska detaljer - kommer du köa framför samma scen hela dagen så är det nästan alltid möjligt att resa sig en stund mellan konserterna, be en kompis paxa platsen och springa iväg på toa/köp mer mat. 
 
Kom också att tänka på det här med att du gjorde en utredning för autism och mycket tydde på att du har högfunktionell autism? Hur fungerar det i skolan nu när du blivit äldre? Är det mycket påtagligt för dig själv i vardgliga situationer? Är gymnasiet mer utmanande, är det roligare än grundskoLan på så vis?
 
Precis, jag gjord en utredning hösten 2012 och slutsatsen blev att jag hade högfunktionell autism. Jag trodde på detta eftersom det förklarade varför jag tyckt det varit jobbigt med kompisar tidigare, hade svårt för kroppskontakt, förändringar och dylikt. Men den diagnosen stämde aldrig riktigt in på mig och sedan dess har jag gjort flera olika tester med olika psykologer som alla visat på att mina symtom berott på OCD (tvångssyndrom) och anorexi (vilka kopplas ihop på många sätt). 
 
Som svar på din fråga så fungerar skolan fantastiskt mycket bättre. Jag trivs så oerhört bra med min linje, klass och skola. Det sociala är inte alls jobbigt eller svårt längre vilket jag tror beror på att jag mår bättre på alla plan och att jag har vuxna att prata med ifall det blir jobbigt. Gymnasiet är verkligen så himla, himla bra och jag hoppas att det blir så för dig också om du inte redan börjat. 
 
Sedan har vi prestationskraven, går man natur på en satsig skola  får man räkna med att inte vara bäst i alla ämnen alltid och det är jäkligt tungt. Då gäller det att inte översätta det i att man inte ska äta, för då kommer man definitivt prestera sämre. 
 
 
Så himla gott med pyttipanna! Har velat äta det jättelänge men har inte vågat mig på det då jag inte vet vad som är en normalportion. Det står ju i gram på påsen men jag vet inte hur räknar gram i dl-mått liksom.. Hur går du till väga när du lägger upp en normalportion med pyttipanna?
 
 När jag lägger upp pytt i panna tänker jag efter tallriksmodellen. Eftersom pyttipanna innehåller både proteinet och kolhydraterna så ska det därmed ta upp ungefär 2/3 av tallriken. Äter man stekt ägg till, vilket rekommenderas för det är asgott, så blir det lite mindre. 
 
 
 
 Hanna

Lite mer hopp

Hej bloggis, jag tänkte att ni kanske också ville läsa det här. Direkt från min instagram yesyes. Svarar gärna på frågor också angående vad som helst, finns det några sådana är det bara att kommentera. Kram Hanna.