-

Skolan, betygen, idrotten och ätstörningarna

Jag gjorde en video, inte tillägnad er på det sättet att ni behöver se den, men mer i er ära. En video där jag ur mitt perspektiv skildrar hur min ätstörning frodats i skolan. Det bästa vore ju om vuxna, lärare och politiker fick se den. Så ni får gärna dela, om ni tycker att den är bra. Helst skulle jag slippa visa alla de här bilderna, inte för att jag skäms utan för att det inte ska behövas. Men då tror jag inte att någon skulle lyssna.  
 
 
OBS. Triggervarning på videon! OBS.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=aJFOTiiOlQk&feature=youtu.be
 
Kram Hanna
 
 
Postat av: Ann Pettersson

Sjukt att man blev bältad efter bara 10 minuter! Visste du att på island har dom inte bältat EN enda psykpatient på över80 år! Jättebra initiativ du tar, jag gör ett inlägg om din video på min blogg!Jag bloggar mest för att öka medvetenheten om psykisk ohällsa i samhället.

2015-03-16 @ 23:46:54
URL: http://nouw.com/Annorlunda
Postat av: Karin

Sjukt bra Hanna! Alltid hatat Jan Björklund... Men vi fick aldrig göra något sådant som du beskriver i skolan av vad jag kommer ihåg... Sjukt är ordet!!

2015-03-17 @ 08:48:39
URL: http://perspektiv.webblogg.se/
Postat av: Karin

Sjukt bra Hanna! Alltid hatat Jan Björklund... Men vi fick aldrig göra något sådant som du beskriver i skolan av vad jag kommer ihåg... Sjukt är ordet!!

2015-03-17 @ 08:48:41
URL: http://perspektiv.webblogg.se/
Postat av: Lina

Fantastiskt!
Du behövs å tack för det du gör!
Tack

Kram

2015-03-17 @ 13:43:43
Postat av: Jättebra att du gjorde denna video. Vi har liknande situation i Finland men vi har mycket sämre vård i Finland. I Finland är psyksisl ohälsa ännu mer tabu än i Sverige. Det finns t.ex bara 5 ätstörnigs klinker i hela Finland.å de flesta i svensk Finland.

Jättebra att du gjorde denna video. Vi har liknande situation i Finland men vi har mycket sämre vård i Finland. I Finland är psyksisk ohälsa ännu mer tabu än i Sverige. Det finns t.ex bara 5 ätstörnigs klinker i hela Finland.å de flesta i svensk Finland. Vissa måste åka genom halva landet för att få vård. Jag har nära mot många andra men jag måste åka 1,5 h varje gång ja skall till ätstörningskliniken jag går på för 1 h samtal 1 gång i veckan. Sen så Dedär med att man ska bokföra va man äter det har jag blivit tvungen att göra flera gånger. Både i lågstadiet och högstadie. Jag skämdes och tyckte jag åt för mycket så jag suddade ut typ hälften å sen började jag äta så påriktigt. Å de där med betyg. I Finland får man betyg ändå från årskurs 1 å vi har så otroligt med press i skolan i Finland när man jämför med Sverige . Vi har 2 mest självmordstatistik i världen å mycket är av skolpressen. En jag känner så när hon gick o högstadiet tog 11 personer livet av sig under hennes 3 år i högstadiet.å de va på 90 talet.. Å hemskt är det men jag vet många som tagit livet av sig. I Finland är det mer pojkar som gör det än flickor.... Men jag tycker det va starkt gjort av dig att lägga ut denna video. Kram till dig å fortsätt kämpa <3

2015-03-17 @ 23:21:15
Postat av: Anonym

Allt du säger här är så sant. Wow. Blir så berörd. Måste dela med mig av denna video till min skolsköterska så att hon kan dela med sig av den till resten av lärarna. Förhoppningsvis kan det du säger få fler att tänka. Tack!!! ❤

2015-03-20 @ 17:33:34
Postat av: Anonym

De sista meningarna i videon var det bästa jag läst på länge!

2015-03-21 @ 09:15:51
Postat av: Dunk dunk

Men åååh, Hanna! TACK för att du gjorde denna video. Den borde alla se! Jag träffade också Barnombudsmannen och Maria Larssson. Fick ett handskrivet brev från henne efteråt. Så himla kul att du också träffade dem! Du har garanterat bidragit med mycket! Stor kram!
//Du vet vem jag är

2015-03-21 @ 23:29:01
URL: http://dunkdunk.blogg.se
Postat av: Elza

Detta är så fruktansvärt bra och så himla himla viktigt. Kan inte uttrycka mig större ovh bättre än så, även om det är så otroligt himla mycket större och bättre än så, det du gör. Tack för att du finns och för att du vågar.

2015-03-22 @ 08:43:37
URL: http://www.rymdkrig.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: