-

Back in business

Hej på er! 
 
Jag tänkte att eftersom jag typ är tillbaka på någon nivå lite sådär halvt så kan det kanske vara trevligt om jag presenterar mig för er, för även om ni läste bloggen för ett år sedan så är jag en helt annan människa nu (vilket är cirka det klyschigaste en kan säga).
 
Jag heter Hanna, jag är 17 år och går i naturtvåan på Globala Gymnasiet där jag stormtrivs. Jag har kämpat med OCD och hög ångest hela mitt liv. När jag var nio fick jag min ätstörning och så körde jag på i några år, åt mindre, mådde sämre, tränade mer, åt ännu mindre. När jag var tretton sökte jag hjälp på ungdomsmottagningen för min ångest. Jag blev därifrån vidareskickad till SCÄ. 
 
Bild tagen för bara några dagar sedan, den klassiska skoltoaselfien. Tror jag är sjukt cool.
 
Under två års tid testade jag en mängd olika behandlingar, SCÄ mobila team, öppenvård, familjevårdsavdelning, BUP öppenvård och mellanvård, DBT. Efter en lång inläggning på BUP insåg alla tillslut att jag behövde hjälp dygnet runt alla dagar i veckan. Så i december 2013 flyttade jag till Magelungens behandlingshem i Farsta. 
 
Vägen därifrån har varit så otroligt krokig och jobbig med alla sorters ångest, sorg och ilska. Jag gjorde i alla fall klart nian på något magiskt sätt under våren 2014, sedan var jag inlagd hela sommaren. 
 
Men jag hade bestämt mig för att ge gymnasiet en chans och det är jag så oerhört tacksam över. För jag fixade det. Mitt vårdintyg avskrevs två dagar efter att jag börjat skolan och sedan dess har jag bara behövt mellanlanda några timmar på BUP-akuten vid ett par tillfällen. Nu har jag börjat tvåan och även om jag fortfarande har problem med ångest så är livet i alla fall periodvis nice och fett värt att leva. Jag har varit normalviktig i ett och ett halvt år och börjar så sakteligen acceptera min kropp. Jag äter fortfarande på matschema och väger mig varannan vecka men jobbar med massa matutmaningar som ni kan få ta del av om ni vill! I skolan lägger jag upp min egen mat och ansvarar för mina mellanmål.
 
Vad gör jag då om dagarna? Tja, jag går i skolan. Där äter jag massa god vegetarisk mat, hoppar över trappsteg i trappan för att det är tråkigt att gå i trappor, diskuterar politik, lyssnar på töntig 90-talsmusik, chattar genom datorerna alla tråkiga lektioner, multitaskar fett mycket och mår allmänt bra. Det blir en del pluggat också, jag lovar.
 
Mitt hemma är på två ställen. När jag åker hem från skolan åker jag till magelungen där jag lagar mat en gång i veckan, har terapi två-tre ggr/vecka, städar mitt rum, fikar, pysslar och framför allt pluggar. Mitt riktiga hemma är hem-hemma hos min familj där jag är allt oftare. 
En del av hela den bondgård (två katter och en hund)vi har hemma var sugen på min mat
 
På helgerna e de fett med party. Festar en del med mina gurls från högstadiet, ibland med de från Globbe. Annars träffar jag kompisar och fikar, mycket cappucciono blir det. 
 
Vill att ni också ska få känna hur nice det är att dansa utan att bara tänka på hur många kalorier man förbränner
 
Annars läser jag böcker, lyssnar på musik (läs kent, har inte förändrats ett dyft) och klättrar!! 
 
Jamen det var väl ungefär det viktigaste tror jag. Ni får jättegärna skriva några rader om er själva i kommentarerna! Vill att ni ska komma ihåg att vi finns på vår mail attvaljlivet@gmail.com också. Undrar ni något vadsomhelst är det bara att skriva där eller i en kommentar.
 
PoK designen kommer!
 
Hanna
 
Postat av: Daniella 🌙

hur funkar det för dig att dricka alkohol? på min äs:mottagning i Göteborg sa de att alkohol en kväll uppgick till en halv dags mat och att man som ätstörd skulle avstå från alkohol tills man är frisk.

2015-09-17 @ 19:45:35
URL: http://daniellachanelle.se/
Postat av: Daniella 🌙

och jag tycker om att gå ut och dansa (utan att bry mig om en enda kalori) men det funkar ju inte när de ger en hemläxa att sluta med vin osv.

2015-09-17 @ 19:47:01
URL: http://daniellachanelle.se/
Postat av: Malin

Men åh. Så himla fint att läsa/se det här. Heja dig, du är grym! ❤️

Svar: Tack, kämpa på <3
Hanna Larsson

2015-09-17 @ 19:48:00
URL: http://nouw.com/wallinmalin
Postat av: Alicia

FINASTE HANNA DU ÖR SÅ BRA <3<3<3<3<3

2015-09-18 @ 19:18:05
URL: http://nouw.com/flugsvampar
Postat av: Agnes

Tack. Tack för att du skriver om ätstörningar och ångest. Du gör det utan att trigga, och får mig att känna mig mindre ensam i detta. Ha det så bra och fortsätt kämpa!

Svar: Tack för att du läser, vi är aldrig ensamma när vi väljer bort ätstörningen<3
Hanna Larsson

2015-09-18 @ 20:48:27
Postat av: Alicia

Och Daniella där ovan, bara dra tack och sluta skriva allmänt triggande saker på denna blogg. Snälla stoppa dig själv nästa gång du tänker skriva att alkohol motsvarar en halv dags intag, varför ska vi behöva veta det? 100 % av alla som läser denna blogg är ätstörda och ingen av oss mår bättre av att höra sådant skit som du slänger ut dig.

2015-09-19 @ 19:48:56
URL: http://nouw.com/flugsvampar
Postat av: ISA

fan vad fint att läsa att du mår bättre! livet är ju så värt <3

2015-09-24 @ 23:50:24
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Cornelia

Å vad glad jag är att bloggen är aktiv igen! Den hjälpte mig verkligen jättemycket när jag var som sjukast <3 Du skriver så bra, och verkligen inte triggande vilket är såå skönt, och det känns som man är mindre ensam i all ångest. Kram och kämpa på!

2015-09-25 @ 10:54:19
URL: http://corneliaolofson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: