-

Update om min boendesitution

Hej på er! Jag har lite bloggtorka i hjärnan så ni får gärna önska inlägg. 
 
Jag har hursom haft en asfet helg. Var på min väns mammas bok-release i fredags och lekte DJ (trots instruktionsskylt på mixerbordet där det stod "LEK INTE DJ OM DU INTE KAN"). I lördags lunchade jag med Karin (<3) innan vi gick på stadsteatern, sedan mellanlandade jag på Magelungen innan det bar vidare till 18-årsfest, sova över hos bästa A och nästa dag klättring och middag. Bra uppladdning inför måndag som innebar uppföljningsmöte med SOC, Magelungen, BUP, mina föräldrar och vuxenpsykiatrin. Har varit lovligt orolig inför det mötet eftersom det gick så jäkla dåligt förra gången men både jag, mina föräldrar och mina samordnare på magleungen var bättre förberedda så det blev ganska bra den här gången.
 
Som vanligt kom man inte fram till några definitiva beslut. Mest häpnadsväckande var nog att socialtjänsten i Tyresö håller på att falla samman fullständigt och när min nuvarande soc-sekreterare slutar nästa vecka (det blir den 6:e på 2 år) finns ingen ersättare. Det kommer alltså ligga på mina föräldrar att leta efter ett boende. Det är ju både positivt och negativt. Positivt eftersom vi kommer kunna styra väldigt mycket, SOC kommer ju inte direkt ha så mycket att säga om vi lägger ett fungerande förslag i knät på dem. Negativt eftersom det inte är mina föräldrars jobb (och jag är så oerhört tacksam över att de pallar för annars hade detta gått åt helvete). 
 
Vidare diskuterades vad jag ska ha för fortsatt behandling för att det ska fungera. Just nu är vi inne på DBT vilket jag gick tills jag flyttade in på Magelungen för 2 år sedan. Trivdes väldigt bra där även om det inte räckte som insats vid den tidpunkten i mitt liv. Finns dock x antal problem. Dels behöver man egentligen diagnosen borderline för att få gå i den behandlingen, vilket jag inte har. Dock sa representanten för vuxenpsykiatrin att det gick att komma runt i fall som mitt så det behöver inte vara ett oöverstigligt hinder. Det andra är problemet med att man inte kan ansöka om att få börja där förrän man fyller 18 och sedan kan det ju vara flera månaders väntetid. I teorin skulle det då kunna innebära ett glapp mellan att jag flyttar till ett stödboende (egen lägenhet fast med personal i byggnaden) och att jag får börja i behandling. Dock är inget datum bestämt för min utflytt utan man pratar mer löst om "i höst" och definitivt inte "direkt efter att jag fyllt 18" (dvs. 3:e augusti). 
 
Känns i alla fall bättre nu än det gjorde för ett par veckor sedan. Känner lite mer att det får gå som det går och att jag ska försöka må så bra som möjligt tills dess. Har ni tips på stödboenden eller känner någon som bott på ett får ni gärna kommentera en mailadress!
 
Så, förlåt för ett alldeles för långt inlägg om mitt liv haha. Ni får ha en fin vecka så har jag förhoppningsvis fått inspiration till något kul inlägg.
 
Puss
 
Hanna


 
 
Postat av: Anonym

ngt att ha i åtanke med stödboende är att om du skriver dig där (vilket känns naturligt om du inte har skäl vara skriven hos dina föräldrar) så kommer du tillhöra den stadsdelsförvaltningen, dvs du kommer på pappret tillhöra ny soc osv (även om jag inte vet om Tyresö soc ändå fortsätter stås för betalning av boende). Det är ju fritt vårdval så där blir det ingen skillnad Om du inte själv vill.
Är magelungens träningslägenheter/stödboende inte kvar, eller är det inte aktuellt?


Svar: Tack! Ska ta med mig det.
Hanna Larsson

2016-02-16 @ 10:42:10
Postat av: Anonym

du kanske kan skriva om hur man bryter tvångstankar eller var gränsen mellan tvång och "vanliga fixideér" går?
Om hur man kan hantera ångest på ett konstruktivt sätt?
Om varför vissa har så mycket prestationsångest (som du tex)
Kanske kan du göra uppdraget 100 reasons to live? Det vore sjukt peppande.

Svar: Ska försöka! Håller på med den där 100 reasons to live men tar tid haha. Tack för inspirationen.
Hanna Larsson

2016-02-16 @ 13:19:19
Postat av: Anonym

Hej Hanna! Har du några tips på hur man kan stärka sin självkänsla? Hur är din självkänsla och hur har den varit under din tid som sjuk och så?
Kram om du vill, du fascinerar mig!

Svar: Svar kommer. Kram❤️
Hanna Larsson

2016-02-18 @ 21:23:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: