-

Livet

Livet är att dricka rosévin i en park med sina vänner medan solen lyser och glädjen bubblar i magen. 

Livet är att komma hem halv fyra på natten och krypa ned under täcket i sin bästis dubbelsäng och somna några minuter efter att man stängt ögonlocken.

Livet är att vara ensam hemma med sina småsystrar, dricka te och se på Grease medan katterna spinner i soffan.

Livet är att vakna tidigt och ta en lång hundpromenad i skogen, se solen lysa in mellan träden och färga mossan kristallgrön. 

Livet är att ta hand om sin kropp så att den orkar med att uppleva de stunderna. Livet är inte att vara så undernärd eller fast i tvångsmässiga beteenden och kroppshat att alla fina stunder passerar utan att man ens får uppleva dem. 

För livet finns inte i sjukdomen. Där finns överlevnad, åtminstone kortsiktig sådan, men inget av det som gör livet, det riktiga livet, värt att leva, kommer någonsin att upplevas så länge du vidmakthåller sjuka beteenden. Jag tror inte att man kan välja att bli sjuk för då hade ingen varit sjuk, däremot är jag nästan säker på att man kan välja att bli frisk. Måltid för måltid. Dag för dag. Genom att hela tiden berätta för sig själv och sin kropp att den är värd att finnas precis lika mycket som alla andra kroppar. 


Bild från igår då jag hängde i Tanto med dessa fantastiska människor, min hund, en box rosé och massvis med kakor.

Försommarvarma kramar


Hanna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: