-

Vardagsglädje

Små saker som får mig att må bättre i vardagen:
 
  • Göra Yin-Yoga samtidigt som jag kollar på en serie och dricker kaffe 
Jag brukar göra några enkla övningar som finns här (vsg Risenta för reklamen) samtidigt som jag ser på Homeland och dricker kaffe eller te. Det aktiverar precis tillräckligt många sinnen för att jag ska slippa tänka på annat samtidigt som Yin-Yoga får mig att må sååå bra. Kan skriva mer om det i ett annat inlägg om ni vill?
 
  • Plantera blommor
Jag har märkt en intressant grej att när jag mår dåligt så slutar jag typ vattna min blommor. Det är som att de är ett substitut för mitt mående haha. Låter asflummigt men jag mår faktiskt mycket bättre av att ta hand om mina fina blommor. I helgen har jag planterat om mitt palettblad i en större kruka, planterat en aloe vera-stickling och dessutom jobbat sjukt mycket i mammas trädgård. Det gör verkligen mycket med mitt mående. 
 
  • Prata i telefon och städa samtidigt
En av mina bästa distraktionsfärdigheter som dessutom har en tendens att vända om mitt mående. Jag ringer upp någon kompis och pratar om massa roliga saker samtidigt som jag har något för händerna (dvs städar). Det gör både att jag aktiverar mig fysiskt (vilket ofta kan minska ångest) utan att det är triggande för ätstörningen, samtidigt som jag skratta med mina fina kompisar.
 
  • Arrangera roliga saker, t.ex. fester
Just nu håller jag på att arrangera en massa grejer inför studenten. Både för klassen med att samla in pengar, skiva osv men även min egen mottagning. Jag tycker verkligen att det är pinsamt kul att sitta och tänka ut exakt vad som ska göras, skriva ned det och se till att allt är så ordnat det går när dagen väl kommer. Jag ser dock till att hålla min entusiasm inom mig så gott det går eftersom andra tenderar att betrakta mig som ett kontrollfreak annars. 
 
  • Baka
Älskar att baka, behöver inte säga så mycket mer. 
 
 
 
Det här är bara några saker som får mig att må bättre i min vardag. Vad har ni för tips och tricks?
 
Massa kramar
 
Hanna
Postat av: Olivia

Fantastiska tips! Varit inne på din blogg varje dag under hela våren nu och du skriver alltid så kloka saker som känns så rimliga, tar till mig allt! Tack för peppen! You go girl!
(Och JA! skriv om Yin Yogan!) <3 :)

Svar: Jag är så glad att du läser. Kram<3
Hanna Larsson

2017-05-18 @ 13:35:56
Postat av: Anonym

Promenader, fotografering, att ligga helt still på sängen med favoritmusiken i hörlurarna och bara leva sig in, att hitta nya veganska recept och laga till familjen, att umgås med mina småsystrar, att planera framtida äventyr och att skriva dagbok är mina absolut största källor till glädje i vardagen. Skriv jättegärna om yogan, blev supertaggad! ❤

Svar: Shit vilka bra tips!! Tack så jättemycket för dem. Det ska jag göra<3
Hanna Larsson

2017-05-18 @ 23:11:14
Postat av: Freja

Sticka eller virka samtidigt som jag tittar eller lyssnar på något, eller pratar i telefon. Det blir också lite fysisk och mental aktivitet samtidigt för att minska hjärnans ångestchanser.

Svar: Gud vad kul, det brukar jag också göra haha! Så himla bra strategi.
Hanna Larsson

2017-05-18 @ 23:32:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: